De seneste fire år har 2.g-elever med tysk på B-niveau fået tilbuddet om at komme med på en studietur til Berlin.

I den tyske metropol oplever eleverne de ting, som der er blevet talt om i klasselokalet, ’live’. De har blandt andet besøgt Unter den Linden og Brandenburger Tor, som Napoleon indtog i 1806, set hvor Muren stod og faldt i 1989 og spadseret i Øst- og Vestberlin.

I det hemmelige Stasi-fængsel har de fået en guidet rundtur af en tysk guide, som var indespærret der af flere omgange – og han er så begejstret for Danmark, at han har lært sig selv flydende dansk.

Midt i alt det historiske har eleverne haft tid til at opleve, hvor hip og moderne Berlin er – der shoppes, hygges og spises en god Döner.