Dagen i dag har været en våd og kold fornøjelse i godt selskab med sæler og gletsjere. Vi tilbragte en stor del af den i en bus, som udenpå blev vådere, mens tiden indeni gik med børnesange, skyr, kiks, spil og sovende mennesker.

Skyr-fest bagerst i bussen.

 

Efter mange dage med hårde timers arbejde, blev vi ramt af en sand træthedsgletsjer, der lagde hele bussen ned. Mikkel vækkede os med et løfte om, at den første, der spottede en sæl, ville få en cola. Kun få sekunder efter strømmede folk ud af bussen i håb om at vinde colaen, men kun de færreste var heldige at få øje på sælerne. Mikkels begejstring nåede et nyt plateau, da han opdagede et gletsjerlandskab i skyggen af en randmoræne. Vi var stadig lidt tunge i hovederne, da vi gik op ad randmorænen, men det lettede hurtigt, da skønheden mødte vores øjne.

På toppen af randmorænen!

 

Det var gribende og ubeskriveligt at se, hvor flot gletsjerlandskabet var. Med fuldt overblik opdagede vi en smeltevandsslette, som var fyldt med tunge sedimenter (#SedimenterForLife #SedimentLove #Muddervand). Derefter ledte vi forgæves på gletsjeren Svinafellsjökull efter de to tyske geologer, der forsvandt i 2007. Vandet faldt fra turens sidste store vandfald, og med flotte vikingefletninger tog vi på togt rundt omkring det. Det var en flok drypvåde vikinger, der gik sejrende hen mod bussen bagefter.

 

 

Nu sidder vi alle på restaurant Subway (#NoWay) med fornyet energi og for meget sukkervand i kroppen. Vi er i fuld gang med at færdiggøre vores produkter om de islandske naturprocesser, som vi i løbet af ugen har kunnet opleve på helt nært hold. I aften skal der pakkes, for i morgen vender vi snuderne hjemad – medmindre passet er røget i en gletsjerspalte, fordi man bare ikke KAN undvære gejsere, gletsjere, vulkaner og skyr!

Mos på randmorænen – islandsk design 🙂

 

VIKINGEFLETNINGER under et vandfald – pretty awesome!