Skrevet af Anna 3.c og Pernille 3.z:

En tur i kirke og et langt, hårdt farvel (og måske på gensyn?)

Søndag den 25. februar var turens eneste ”fridag”, hvor vi kunne gøre, hvad vi havde lyst til. For alles vedkommende startede dagen mere eller mindre ud med en tur i kirke. Nogle var til gudstjeneste i baptistkirken, andre i Church of God, og selv var vi til en katolsk messe. I Hayesville er der ikke mange, der er tilsluttet den katolske kirke – langt flere er baptister eller metodister. Katolikkerne er altså en minoritet i området. Vi deltog (lidt forvirrede) i messen; forsøgte at rejse os på de rigtige tidspunkter og kiggede interesseret med i salmebogen, selvom vi ikke kendte en eneste salme. Fælles for alle kan kirkebesøget beskrives som en interessant, ny oplevelse. Især i Church of God fik de danske besøgende sig én på opleveren med intense, grædende og krammende kirkegængere omkring sig.

Efter messen gik vi med vores vært Megan over i fælleshuset og spiste en god omgang southern breakfast bestående af æg, bacon, pandekager, biscuits and gravy og grits… (Hvis I vil vide, hvad grits er, kan I se videoen fra disse dage. Det er den gule masse i en skål, I skal kigge efter). Som så mange gange før var folk meget venlige og interesserede i at høre om, hvad vi var for nogle fremmede, og hvad i alverden vi lavede i Hayesville!

Efter kirke tog en del af os i USA’s version af Bilka + Tiger + Søstrene Grene = Walmart. I Walmart kan man finde ALT, hvad hjertet begærer – lige fra kæmpe glas med pickles (ca. 4 kg inkl. lage) til hajmasker og hårfarve i alle regnbuens farver. Vi brugte alle vores penge på make-up, Fruitloops, sengetøj, slik i syntetiske farver og sy-ting (+ pickles). Til sidst må vi ikke glemme alle de lækre frugtsnacks, som vi er sikre på ALDRIG har set skyggen af et stykke frugt 🙂

Søndag aften mødtes vi alle hjemme hos amerikaneren Thomas. Vi legede ”manhunt”, som er en ubehagelig leg, hvor man er delt ind i hold, der skiftevis skal gemme sig og finde de andre i mørket. Det var koldt, det regnede, det var mørkt, men det var forfærdelig sjovt. Matthew, Thomas’ lillebror, fortalte historier om sorte bjørne, der angiveligt skulle være i skoven (og altså deres baghave), men dem så vi ikke noget til. Efterfølgende hyggede vi os med snacks og spil indtil klokken blev så mange, at vi ikke kunne holde os vågne mere – og så tog vi hjem og pakkede.

Mandag den 26. februar mødte vi som sædvanlig på skolen til første time kl. 07.55. Alle os danske besøgende fik udleveret sweatshirts med skolens logo (af en aggressiv hveps).


Klokken 9.45 loadede vi vores bagage på bussen og endnu en gang tog vi en skøn 2,5 timers lang tur til Atlanta. Her blev vi sluppet løs i et shoppingcenter. For nogen var det en fantastisk oplevelse med mange gode køb, for andre var det to frustrerende timer i jagten på de perfekte sneaks, der aldrig blev fundet (så det er vi ikke så tilfredse med – DAMN U AMERICA!). Allerede her var vi trætte og ready to go, men næh nej – vi skulle lige forbi CNN’s hovedkvarter i Atlanta. Vi blev her vist rundt ”behind the scenes” og fik lidt insider-viden om, hvordan hele produktionen foregår. Det var interessant at se, hvordan der hele tiden og overalt var liv og folk, der havde gang i noget – det virkede koordineret og struktureret, men samtidig som en levende og foranderlig arbejdsplads (hvor reporterne er dér, hvor det sker, og altid finder frem til sandheden – som de selv udtrykker det).

Som slut på rundvisningen så vi en skøn video bestående af korte interviews med reportere og journalister og klip fra CNN’s nyhedsudsendelser. Underlægsmusikken var meget patriotisk og nationalistisk, og fra rækken foran os kunne vi høre små udbrud og halvkvalte grin fra Rasmus og Peter. Især da Anders Fogh i et kort glimt dukkede op på skærmen.

Fra CNN til Atlantas lufthavn, og dermed til det hårde farvel til vores skønne hosts. Der blev åbnet for sluserne, og på trods af Rasmus’ og Peters anvisninger om 15 minutters kramme-græde-billede-tid, tog det i hvert fald en god halv time at give slip på hinanden. Det var en hård omgang, men det var dejligt at se, hvor hurtigt vi har fået opbygget en så tæt relation til vores ”nye” amerikanske venner.

Nu sidder vi i flyet mod London og drikker øl og drømmer om rugbrødsmadder med spegepølse. Vi GLÆDER os til at skulle i skole på onsdag med jetlag. Det har været en fantastisk tur, og vi ved, at vi til hver en tid kan besøge vores amerikanske venner i North Carolina.

Se mange flere billeder fra Hayesville lige her.

Læs mere om vores talentudvikling i faget Engelsk, hvor man kan komme i betragtning til at komme med på USA-turen her.