Sara, 2b

“Jeg er glad for HvG, fordi jeg føler, jeg kan være mig selv hele tiden. Jeg behøver ikke at pålægge mig en facade for at passe ind – alle er accepteret, præcis som de er.”

“Det bedste ved det sociale liv er helt sikkert alle de venner man får. Jeg har både venner fra 1.g, 2.g og 3.g. Man er ikke fanget inde i sin klasse. Alle kan snakke sammen, selv en 1.g’er med 3.g’er.”

“Lærerne er gode til at lytte til eleverne. Så hvis der er noget, der ikke fungerer i den enkelte lærers timer, så er de altid klar på at ændre det, så alle kan følge med.”

Malthe, 2a

“Jeg har sagt det før, og jeg kommer helt sikkert til at sige det igen: Det bedste her er SAMMENHOLDET! Især de første par dage, dér er alle klar på at tage en 1.g’er i hånden, hvis de ser forvirrede ud. Alle hjælper alle. Og alle er venner, på tværs af årgangene.”

“Lærerne er forstående. Er der uger, hvor man er mega presset, kan man altid spørge, om de kan rykke opgaverne en enkelt dag, eller to. For det meste siger de ja, men det værste man kan få, er et nej. Alle lærerne har altid et smil på læben, når man møder dem på gangen, og er altid klar på en høj femmer.”

Jasmin, 3v

“Dét, som jeg helt klart bedst kan lide ved skolen, er, at der er plads til forskelle, og at vi alle er velkomne og mødes med smil på gangene.”

“Studieretningerne og undervisningen er mega fed, fordi man har nogle lærere, som engagerer sig i en god undervisning og samtidig kan gøre den spændende og sjov.”

“Det bedste ved det sociale liv på HvG er helt klart festerne og fredagscaféerne. Her er vi gode til at finde sammen på kryds og tværs af klasser og årgange.”

Mathias, 3.c

Mathias

“Lærerne er vildt forberedte, de smider næsten alt, hvad de har i hænderne og går amok på tavlen og er glade for at være her, og det smitter os andre. Lærerne er gode til at forklare dig, hvis der er noget, du ikke forstår.”

“Den store grund til, at jeg valgte stedet her, var, at jeg skriver noveller i min fritid. Og her kan jeg komme med i Talentfulde Skriver-programmet.”

“Her er man accepteret, som man er. Der er ikke mobning og hierarki. Jeg snakker også med 3.gere, og HF’ere og STX’er snakker sammen på tværs. Sådan er det ikke mange steder.”

Stephanie, 3v

“Det, jeg bedst kan lide ved at gå på HvG, er de venskaber, som jeg har fået. Da jeg startede på gymnasiet, frygtede jeg, at jeg ikke ville gøre mig lige så gode og stærke venskaber, som jeg havde fra folkeskolen. Men allerede efter de første dage havde jeg knyttet bekendtskaber med folk, som jeg ikke kunne forestille mig at være foruden nu.”

“Det bedste ved lærerne er, hvor forstående de er overfor eleverne. Eksempelvis har jeg aldrig mødt en lærer, der er lige så forstående som vores tysklærer Sanne. Hun lytter til, hvordan det fungerer bedst for os. I 2.g var den tyske grammatik svær for holdet, og vi aftalte derfor, at hun ikke ville give os grammatiklektier for, i stedet brugte vi flere moduler ovre i skolen, hvor vi kun terpede tysk grammatik.”

Marcus, 3a

“Dét, som gør, at jeg er rigtig glad for at gå her på gymnasiet, er den gode stemning. Jeg elsker, at alle kan med alle, og at der intet hierarki er blandt årgangene.”

“Jeg elsker de mange muligheder, gymnasiet her tilbyder, her er noget for stort set alle. Det er lige fra forskellige udvalg, hvor man kan være med til at styre, bestemme eller sågar ændre noget her på stedet, til de mange rejser vi får tilbudt i løbet af de 2-3 år, man går her.”

“Det bedste ved at gå på HvG er helt klart stemningen. Man føler sig altid velkommen, og fordi gymnasiet her ikke er det største, så lærer man hurtigt elever fra de andre årgange og klasser at kende – hvilket hurtigt gør det trygt og behageligt at bevæge sig rundt.”