Vigtige datoer:

Inden 1. marts skal du have udfyldt en ansøgning på optagelse.dk

Den 7. marts sender vi per e-mail en såkaldt kvitteringsskrivelse ud, hvor du kan læse, om du er blevet optaget på Hvidovre Gymnasium & HF.

Den 1. juni afholder vi introduktionsaften – Sommertræf – for alle nye 1.g’ere, hvor du møder dine nye klassekammerater.

Den 10. august er første skoledag.

OBS! Det er meget vigtigt, at du har oplyst os din rigtige, aktuelle mailadresse, for det er den vi skriver til, når du er optaget på skolen.

På vores gymnasium bliver du som elev mødt af lærere, der har interesse for netop dig, prioriterer at opbygge et godt forhold til dig og arbejde sammen med dig for, at du klarer dig endnu bedre, end du selv tror, du kan.

Det er også, hvad eleverne siger, hvis du spørger dem.

Nedenfor kan du læse, hvorfor Julie, Mathias, Rune og Mariam er så glade for at være elever netop her.

Til venstre kan du læse, hvordan du kan besøge og komme ind på skolen.

Julie, 2.v

Julie“Jeg har hævet alle mine karakterer siden folkeskolen – også de naturfaglige. Hvis folk har det svært, så synes jeg, at lærerne her gør en kæmpe indsats – selvfølgelig hvis man selv vil det.”

“Jeg er afslappet her på skolen. Der er ingen, der sender onde øjne. Du kan være den, du er – og det synes jeg er vigtigt.”

“Lærerne er meget opmærksomme og ser, hvis der er nogle, der har det skidt. Der er tid til den enkelte – alle bliver set og hørt – og de er opmærksomme på, hvis der ligger noget andet bag.”

Mathias, 1.c

Mathias

“Lærerne er vildt forberedte, de smider næsten alt, hvad de har i hænderne og går amok på tavlen og er glade for at være her, og det smitter os andre. Lærerne er gode til at forklare dig, hvis der er noget, du ikke forstår.”

“Den store grund til, at jeg valgte stedet her, var, at jeg skriver noveller i min fritid. Og her kan jeg komme med i Talentfulde Skriver-programmet.”

“Stedet her har overgået mine forventninger, jeg havde ikke regnet med, det ville blive så godt. Her er man accepteret, som man er. Der er ikke mobning og hierarki. Jeg snakker også med 3.gere, og HF’ere og STX’er snakker sammen på tværs. Sådan er det ikke mange steder.”

Mariam, 2.c

Mariam2

“Vores matematiklærer har det sjovt med os. Han underviser os på en god og underholdende måde og blander kreativitet ind i både undervisningen og opgaverne. Vi sidder ikke bare og stirrer ud i luften. Han gør undervisningen sjov for os, og derfor kan vi lide ham og er blevet venner med ham. Vi unge kan godt lide, når noget vækker os.”

“Det gode ved HvG er de gode lærere, det kan jeg rigtigt godt lide. De er både gode i og uden for undervisningen. Vi hilser på lærerne på gangen. De får os til at føle os tilpas. Der er et godt forhold mellem lærerne og eleverne her.”

Rune, 2.q

Rune

“Lærerne spørger, hvordan det går derhjemme, og hvad jeg laver i fritiden. I folkeskolen havde de bare skyklapper på. Her kan man hyggesnakke, og det er mere personligt. Jeg får mere respekt for min lærer, og så gider jeg omvendt at lytte mere til læreren, fordi den person har lyttet til mig. Læreren gider én, og så gider jeg også læreren.”

“Jeg har ikke oplevet nogen her blive mobbet eller drillet eller blive holdt udenfor. Alle har det godt med hinanden. Alle kan tale med hinanden, selvom man ikke kender hinanden. Folk er åbne over for hinanden. Folk fra HF og STX kan sagtens snakke sammen, der er ikke nogen problemer dér.”