Skolens spritnye røde løber – kun berørt af stiletter til gallafesten i forrige uge – blev rullet ud for gæsterne til gymnasiets årlige Filmfestival onsdag den 9. maj om aftenen. Skolens mediefagselever, der i løbet af den seneste måned har stablet festivalen på benene, levede i deres Charlestonkjoler og pressefoldede jakkesæt op til aftenens 20’er-tema.

Lærerne Rasmus og Mikkel havde også trukket i 20’er-tøj.

Eleverne har brugt mange timer af deres fritid på at planlægge festivalen:
”Nogle har sørget for scenografi, andre for underholdning. Vi har også grupper, som har arbejdet med PR, teknik, praktiske ting, samt vores instruktørgruppe, som præsenterer hele showet. Vi har alle arbejdet imod målet om endnu en fantastisk festival i år,” fortæller to af mediefagseleverne, Cecilie Sunitha Kruse Rasmussen og Lisa Bergman Krogh.

Skolens tre mediefagslærere har også givet en hjælpende hånd, men som den ene, Jesper Outzen, tilføjer, ”så har det været ret nemt, for vores elever har været nærmest selvkørende.”

Den bedste film ryger videre til filmfestival i Cinemateket

De i alt 8 film blev vist på storskærmen i gymnasiet fællessal, periodisk afbrudt af danse- og sangnumre udført af skolens elever. Det var et bredspektret udvalg af film om alt fra depression, rygestop og uddøende musikinstrumenter til stalking, OCD og ungdomskriminalitet.

Mens gæsterne sad på første parket ved det store lærred i Salen, fulgte fire dommere med fra skolens mediefagslokale og diskuterede filmene. Dommerne i år er alle tidligere mediefagselever fra Hvidovre Gymnasium, der både før, under og efter deres gymnasietid har dedikeret sig til at lave eller studere film.

I pausen myldrede gæsterne ud i gymnasiets vandrehal, hvor de kunne få forfriskninger i baren og skrive deres eget bud på den bedste film på stemmesedler, som blev puttet i en afstemningsboks.

Herefter kårede dommerne vinderfilmene i 6 forskellige kategorier som fx ’Bedste lyd’ og ’Bedste manuskript’. Vinderen af ’Bedste film’ var ifølge juryen ’Midnight Settlement ’ – en film noir. Og stemmesedlerne afslørede, at gæsterne havde det på samme måde, for samme film vandt også Publikumsprisen.

Tre af eleverne bag vinderfilmen ‘Midnight Settlement.’

’Midnight Settlement’ ryger automatisk videre til Elevfilmfestivalen i Cinemateket, som er en festival for film lavet af gymnasieelever i hovedstaden.

Se flere billeder fra Filmfestivalen her.