Salen var sprængfyldt af forventningsfulde mennesker, da Elevfilmfestival Øst gik i gang i Cinemateket i lørdags.

Hele 16 film produceret af gymnasieelever fra alle dele af Sjælland gled i løbet af dagen over lærredet. Imens ventede eleverne bag filmene spændt på bedømmelsen fra både publikum og jury.

Kamp om plads på filmskole
Der var i alt fire priser på spil; en publikumspris, en pris for bedste c-niveau-film, en pris for bedste b-niveau-film og juryens specialpris.

Hovedprisen var som altid prisen for den bedste film på b-niveau. Som noget helt nyt kunne vinderne af netop denne pris i år se frem til at blive hædret med både et gavekort på 2000 kr. samt et kursus på filmskolen i Århus.

HvG-film vinder
Niveauet var tårnhøjt, og der var ifølge vores egen Iben Engberg adskillige god bud på en vinder af prisen for den bedste film på b-niveau. Derfor var det en særligt stor glæde, da juryen offentliggjorde Hvidovre Gymnasium & HFs bidrag DØGNET som årets vinder.

Det er eleverne Frederik Ribergaard, Frida Helene Beck-Larsen, Bynke Sofie Trolle Nielsen, Kim Lütze Hjælm og Mads Alexander Nagel Carlsen fra 3.a, som står bag DØGNET. Filmen vandt også adskillige priser ved vores egen filmfestival i foråret 2014.

Stort tillykke til jer alle fem!

Om juryen

Juryen ved dette års Elevfilmfestival Øst bestod af:

• Katrine Hornstrup Yde. Katrine er 30 år og har bl.a. studeret filmvidenskab ved Columbia Universitet. Hun er tidligere filmanmelder og kulturjournalist på dagbladet Information. I dag er Katrine TV- og filmkritiker på Politiken.
  • Kasper Lundberg. Kasper er uddannet i journalistik og litteraturvidenskab. Han er vært på radioprogrammet Stream Team på Radio 24syv, hvor han beskæftiger sig med indholdet på de forskellige streamingtjenester. Kasper har tidligere skrevet om film for Information, filmmagasinet EKKO og netmagasinet Atlas
  • Bjarke Friis Kristensen. Bjarke er filmanmelder og indehaver af bloggen Filmskribenten, hvor han dels anmelder film, men skriver også mere nicheprægede, filmrelaterede artikler. Bjarke har tidligere skrevet for Onfilm.dk og Filmmagasinet EKKO.

Alle filmene kan ses her:

Koden er: lørdag