Skuespilleren Ann Eleonora Jørgensen parkerer sin cykel i cykelstativet ved sportspladsen foran Hvidovre Gymnasium, inden hun på gåben fortsætter op mod bygningen. Foran hende render en kameramand, en fyr med en kæmpe, behåret boomer-mikrofon og en gut med en stor, hvid plade, der giver lige akkurat det rigtige lys på skuespillerinden.

Skuespiller Ann Eleonora Jørgensen på vej mod gymnasiets hovedindgang, flankeret af en håndfuld af de mange DR-filmfolk, der var på besøg den 23. maj.

Denne tirsdag eftermiddag, den 23. maj, er Ann Eleonora Jørgensen sammen med et stort hold DR-medarbejdere, optageudstyr og DR-lastbiler fyldt med grej og rekvisitter nemlig dukket op på gymnasiet for at optage scener til DRs nye serie ’Herrens veje’. I serien spiller Ann Eleonora Jørgensen den kvindelige hovedrolle som en gymnasielærer, der er gift med en præst, der spilles af Lars Mikkelsen.

Og Hvidovre Gymnasium er blevet udvalgt til at udgøre rammerne om den arbejdsplads, hvor Ann Eleonora Jørgensens karakter slår sine daglige folder.

”Vi synes, at bygningen er flot og interessant,” fortæller seriens location scout Thomas Kelly, hvis job blandt andet består i at spejde efter steder og bygninger, hvor serien skal optages. Det er i øvrigt Adam Price – ja, den ene halvdel af brødrene Price – der er hovedforfatter på serien.

DRs location scout Thomas Kelly i snak med rektor Kirsten Jensen

Gymnasiets egne elever var statister

Ni af Hvidovre Gymnasiums egne elever havde sagt ja til at være statister under optagelserne. En af dem var Julie Christensen fra 2.a:

”Det var virkelig sjovt at være med til, og jeg glæder mig til at se det færdige resultat,” siger hun. Hun og de andre elever spillede med i to scener – dén uden foran gymnasiet, og en anden i et klasseværelse, der i anledningen var blevet malet helt rødt af DRs folk. Hvad der sker i scenen, må hverken Julie eller de andre røbe. I stedet må man se med, når seriens første afsnit løber over tv-skærmene i efteråret og fortsætter i 2018.

Statisterne – hvoraf 9 var Hvidovre Gymnasiums egne elever – bliver instrueret i deres scene ude foran gymnasiet.

Fire af de ni elever fra Hvidovre Gymnasium, der var statister under dagens optagelser. Fra venstre er det Julie Christensen, Marcus Nordfang Philipsen, Astha Boesen Dohle og Daniel Just Schram.

Se flere billeder fra dagen i vores galleri her.