Hvis man ikke ved, at den lyserøde skumblanding, der tårner sig op af glaskolben foran en flok hujende 2. klasses-elever, er en blanding af tørgær, brintoverilte, opvaskemiddel og ikke mindst rød frugtfarve, skulle man tro, det var en kæmpemæssig candyfloss. Lærerne Pia Riber Bay og Gert Kreinøe fra Hvidovre Gymnasium er ophavsmændene til forsøget, som er en del af deres workshop ’Sjov med madkemi.’ Der er i alt ti workshops denne fredag, hvor lærerne laver sjove og inspirerende forsøg med folkeskoleklasser fra Hvidovre Kommune. Gymnasiet har meldt sig til den landsdækkende Dansk Naturvidenskabsfestival, som har til formål at skabe engagerende oplevelser med naturvidenskab blandt børn og unge.

– Vi vil rigtigt gerne bidrage til, at folkeskoleeleverne i kommunen dels får styrket deres interesse for naturvidenskab, dels ser de spændende ting, vi laver her på gymnasiet, siger rektor Kirsten Jensen og tilføjer med et smil: – Og så kommer der også et helt nyt og skønt lydtapet på skolen med sådan en stor flok begejstrede folkeskolelever.

Smil til drone-fotografen

Lydtapetet dækker skolen fra top til bund denne fredag: I klasseværelserne på den naturvidenskabelige gang taber børnene kugler i sand for at illustrere meteornedslag, de laver mini-tsunamier i akvarier med vand, og så skal de skal teste, om mønterne i deres lommer nu også ER af guld og sølv. I gymnastiksalen er de mindste elever på en jordomrejse; de går på ”månen” – en lang madras med luft i – svinger sig i reb, der i dagens anledning er omdøbt til lianer og får sved på panden i en omgang afrikansk dans. I rummet ved siden af tager en dreng en stor indånding, før han sætter munden til et sugerør og puster et par griselunger op. Et par etager oppe konkurrerer nogle 8. klasses-elever om, hvem der hurtigst kan få hver deres lille robot på hjul igennem en forhindringsbane. Og udenfor i solskinnet flyver en drone brummende rundt over hovederne på eleverne, der skiftes til at styre den. Tilsidst bliver den manøvreret præcist hen over hovederne på flokken, som i samlet flok vinker til maskinen, der i samme nu tager et billede af menneskemængden under den.