Lige nu sidder politikerne på Christiansborg og skal blive enige om, hvordan pengene til den offentlige sektor skal fordeles de næste år. Regeringen er kommet med et forslag om, at man skal spare mange milliarder kroner på ungdomsuddannelserne.

Men lærerne og lederne på landets gymnasier siger, at det vil betyde, at man må fyre lærere og kommer til at give dårligere undervisning til eleverne, og det vil de ikke være med til.

Derfor demonstrerede rigtigt mange gymnasieelever den 29. oktober – heriblandt eleverne på Hvidovre Gymnasium & HF. De blokerede for undervisningen og lavede bannere, som de senere tog med på Rådhuspladsen i København, hvor de sammen med tusindvis af andre elever og lærere demonstrerede.