Kulden i de underjordiske gange fik de historiske vingesus til at føles endnu tydeligere, da eleverne fra 3.b og 3.c var på ekskursion til Koldkrigsmuseum Stevnsfort på halvøen Stevns.

I det underjordiske fort, som består af 1,7 km. lange gange 18 meter under jorden, står alt som da man forlod fortet tilbage i år 2000.

Nøgleposition i Østersøen
Under Den Kolde Krig var Stevnsfort en hemmelig brik i Danmarks og NATO’s forsvar. Halvøen Stevns ville ligge i allerforreste frontlinje, hvis der udbrød krig mellem øst og vest. Derfor byggede man Stevnsfort, og i 40 år var man her døgnet rundt klar til krig.

Sammen med en guide fik eleverne oplevet det atomsikre fort, som det så ud dengang, da krigen var tættest på. Et fort, som ifølge russiske angrebsplaner skulle bombes med atomvåben i tilfælde af krig.