Ungdomsdrama med mobning, problemer med venskaber og et spirende forhold mellem to unge mænd. Kærlighed under Anden Verdenskrig. En datters rørende forhold til sin syge mor. Mennesker med papkasser på hovederne.  – For bare at nævne en håndfuld af de plots, man kunne se og høre til dette års Filmfestival på Hvidovre Gymnasium & HF.

Som altid præsterede mediefagseleverne på gymnasiet at skabe en række meget forskellige film, der tog det oplagte publikum vidt omkring til den årlige Filmfestival, der i år blev afholdt torsdag den 11. maj.

Én ting havde de i alt 9 film dog til fælles: Alle elever havde virkelig udfordret sig selv med deres produktioner. Enten i form af skuespillet, hvor nogle havde ladet kameraet gå helt tæt på sygdomsproblemer i egen familie, mens andre kastede sig ud i kys og kærlighedshistorier mellem både mænd/kvinder og mænd/mænd – hvoraf nogle endte lykkeligt, andre i tragedie.

Eller også var det i form af scenografien, der med både påklædning og locations tog os tilbage til Anden Verdenskrig. Eller lys og lyd, der skabte flotte stemningsbilleder – eller klipningen, der med flere billeder per sekund fik pulsen op på publikum.

Underholdning både under og mellem filmene

Publikum blev ikke kun underholdt, mens filmene blev vist, men også imellem visningerne. I år havde skolens elever gjort meget ud af underholdningen, som både bestod af dans (med referencer til berømte dansescener i film), sang og sågar trylleri!

Og prisen går til…

Dommerne bag aftenens nomineringer og priser var Esther Wellejus, der er dokumentarfilminstruktør, Tobias Gundorff Boesen, der er filminstruktør, og Ulrik Krapper, der er administrerende direktør på Station Next.

To af aftenens dommere, Esther Wellejus til venstre og Tobias Gundorff Boesen til højre.

Filmen ’Hannah’, der foregik under 2. Verdenskrig, var både nomineret og vandt også i flere kategorier, heriblandt ’Bedste film.’

Holdet bag ‘Hannah’

Derimod løb filmen ’En brøkdel af et sekund’ – der handler om et begyndende forhold mellem to unge mænd – med publikumsprisen. Det er en kategori, hvori publikum kunne give deres stemme i løbet af pausen ved at dumpe stemmesedler ned i den famøse stemmeboks.

Holdet bag ‘En brøkdel af et sekund’

Afterparty med faglig snak

Efter det officielle show sluttede, blev en del af eleverne hængende og talte med gymnasiets tre mediefagslærere og aftenens dommere, som tog sig tid til at snakke med dem om deres film og film i al almindelighed.

Se flere billeder fra Filmfestivalen i galleriet her.