Den røde løber, de forskelligfarvede balloner og farverige drinks i gymnasiets vandrehal satte stemningen for årets Filmfestival. For lige så kulørt, indgangen var for gæsterne, lige så kulørt blev aftenens fremvisning af de i alt syv film, som skolens dygtige mediefagselever har lavet, og som blev vist torsdag den 12. maj om aftenen på Hvidovre Gymnasium & HF.

IMG_1478

IMG_1496

IMG_1506

Drama, humor, uhygge og spænding

Den psykologiske kortfilm ’Bag lukkede døre’ fulgte en ung kvinde, der oplevede det ene forfærdelige mareridt efter det andet uden at kunne vågne op.

I den humoristiske dokumentar ’A Friend’ mødte vi en tidligere elev på HvG, der desværre var blevet smidt ud og nu fortalte sin historie på en sjov måde med sine to nuværende venner, der stadig går på skolen.

Den spændende kortfilm ’Mat’ handlede om kampen – i skikkelse af et skakspil – med Døden mod kræft.

I dokumentaren ’Flyv fugl’ mødte vi HvG-eleven Katrine, der flytter hjemmefra, og vi ser og hører hendes forældres reaktion på, at deres datter flyver fra reden.

Næste film var også en dokumentar, denne gang om den ældre, livlige og herlige herre Finn, hvis univers af musik og anekdoter vi blev inviteret indenfor i.

’Se mig’ var en fiktionsfilm om mødet mellem to unge, der begge har det svært mentalt og kæmper med hver deres dæmoner, men finder et forunderligt fællesskab på toppen af en bygning.

Den sidste film hed meget symbolsk ’Det sidste minut’ og fulgte en ung kvinde, hvis glade personlighed og skæbne tager en drastisk og fatal drejning i bilen på vej mod sommerhus med sin familie.

IMG_1521

IMG_1487

Vinderen blev…

I pausen efter fremvisningen fik gæsterne skyllet ganen med kaffe og kage fra kantinen, diskuteret aftenens film og ikke mindst stemt på Publikumsfavoritten. De andre vinderkategorier – Bedste lys, lys, klipning, fotografering, manus og film – blev udvalgt af en professionel dommerjury.

IMG_1526

IMG_1540

Priserne blev spredt bredt ud blandt de forskellige film, der hver især brillerede på deres egen måde. Publikumsprisen gik til ’Finns land’, inden at dommerne udløste spændingen og uddelte prisen for Bedste Film til ’A Friend’.

Se flere billeder fra Filmfestivalen i galleriet her.

IMG_1560

IMG_1565