”Er gulerodskage sundt eller usundt”? spørger den kvindelige HF-elev flokken af børn, der er linet op til sundhedsquiz på Hvidovre Gymnasium & HF.
”Suuundt!” råber de fleste tilbage.
”Hvorfor er det sundt?” spørger HF-eleven.
”Fordi der er gulerod i!”
”Men der er også sukker i. Så faktisk er det usundt, og I kan få huller i tænderne,” svarer hun, og man fornemmer et kollektivt ”æv” i øjnene på de små gæster.

Poderne holdt alligevel humøret højt og spredte stemning og liv på gymnasiet, hvor sundhedsquizzen var én ud af fem workshops, som elever fra HF-klassen 1.q afholdt onsdag den 21. oktober. Klassens elever går på enten sundheds- eller pædagoglinjen og afholdt sundhedsdagen i samarbejde med daginstitutioner i Hvidovre Kommune for penge, som gymnasiet havde søgt og fået fra kommunens sundhedspulje.

Læring for både de små og de store

Når børnene ikke quizzede, slog de sig løs i gymnastiksalens redskaber, legede ”frugtsalat” med hinanden og HF-eleverne, fik et tiltrængt hvil på madrasser til en gang højtlæsning fra bogen ’Slappe Kat og Sjuske Hund’ og dystede i tegnekonkurrence, hvor agurker, vandmelon og broccoli kom til live på skolens whiteboards. Dagen blev naturligvis afsluttet med en sund buffet i gymnasiets kantine.

”Vores børn havde en rigtigt god dag og syntes, det var interessant at gå rundt på gymnasiet – især legene i gymnastiksalene var de begejstrede for. Og så kunne jeg høre, at de rent fagligt lærte mange nye ting, blandt andet i sundhedsquizzen,” fortæller Tina Lærche, der er leder af Børnehuset Enghøj og en dagens gæster.

For gymnasiets HF-elever var dagen en mulighed for at få konkret indhold på deres uddannelser og sat deres viden i spil, fortalte vicerektor Peter Bech Sørensen, der var tovholder på sundhedsdagen, hvis succes muligvis bliver gentaget til næste år.