De fleste ved nok, at en uddannelse åbner for mange og forskellige muligheder i ens liv – men at det også kan gøre én sundere, det lærte en flok af skolens naturfaglige HF-elever under et besøg på Hvidovre Hospital den 26. april.

De ansatte på hospitalet fortalte nemlig, at når man fuldfører en ungdomsuddannelse, har man mindre risiko for at udvikle sygdomme som diabetes og hjerte-kar-sygdomme, end hvis man ikke tager en uddannelse. Det skyldes den viden og de økonomiske og sociale muligheder man får i takt med, at ens uddannelsesniveau stiger. Den teori bakkede en af eleverne op med ordene: ”Jeg har først lært om sundhed og risikofaktorer, efter at jeg begyndte på HF”.

Fordele ved forskning – eller hvad…?

Et af målene med besøget var at få et indblik i, hvordan man arbejder med sundhed og forskning på hospitalet. Eleverne fik lov at tale med en af hospitalets biokemikere, og de diskuterede blandt andet, om det er godt eller skidt at kunne få indblik i fremtiden og for eksempel kende sin egen risiko for at få alvorlige sygdomme som Alzheimers. Det var der delte meninger om.

Livet som sygeplejerske lokker

Et andet mål med besøget var at få give eleverne inspiration til, hvilken uddannelse det vil være spændende at gå i gang med efter HF.

En håndfuld af eleverne fortalte, at de overvejer at uddanne sig som sygeplejerske, og som afslutning på dagen fortalte en af hospitalets sygeplejersker om arbejdet med patienter og pårørende og en dagligdag med både nyfødte spædbørn, kræftpatienter og udsatte hjemløse.

De 40 elever og to lærere fra Hvidovre HF blev budt velkommen af forskningschef og professor Ove Andersen, som fortalte om hospitalets fokus på blandt andet livsstilssygdomme.