Flere hundrede HvG-elever deltog tirsdag i et fællesarrangement i Salen, hvor den internationalt anerkendte musiker Simona Abdallah var på besøg for at fortælle om sit liv og sin opvækst. Samtidig gav hun også prøver på sit forrygende trommespil på sin “darbuka-tromme”.

Simona Abdallah er født i Libanon og opvokset i Gellerupparken i Aarhus, og er verdens eneste kvindelige professionelle darbuka-spiller. Foredraget foregik som en dialog med kulturformidleren Barbara Steffensen, der interviewede Abdallah om hendes liv, der indtil nu har budt på to giftermål og fire forlovelser, som alle blev indgået efter strengt ønske fra hendes familie og som hun nu er brudt ud af, fordi hun ikke ville bruge sit liv som hjemmegående arabisk husmor.

Spørgelysten var stor blandt HvG-eleverne under det 100 minutter lange foredrag, og når Simona Abdallah gav smagsprøver på sit sublime trommespil, løftede stemningen sig i hele salen, hvor folk både klappede, jublede og sågar også dansede løs…

Tak for en forrygende formiddag!