Eleverne er vant til at se deres historie- og naturgeografilærer Mikkel Kirkebæk på gangene og i klasseværelserne på gymnasiet. I denne uge har de så også kunnet se hans ansigt i både aviser, på nettet og til bogmesse i Bella Centret. Mikkel er en af skolens engagerede lærere, som ved siden af deres job på gymnasiet dykker ned i deres fag og skriver bøger om det.

Denne gang – for Mikkel Kirkebæk har også tidligere udgivet bøger – har han kastet sig over historien om Søren Kam, en af de sidste danske nazister fra Anden Verdenskrig. Søren Kam kæmpede som soldat for den tyske hær og arbejdede ihærdigt for at udbrede nazismen i Danmark. Mest kendt er han nok for at have været med til at myrde en dansk journalist i 1943.

Søren Kam nåede at nedfælde sine erindringer, som først måtte udgives efter, at han var død. Det gjorde han i marts i år, og i denne uge udkom så erindringerne i en bog, som Mikkel har udgivet sammen med John T. Lauridsen. De to historikere har skrevet et langt, perspektiverende forord og fyldige noter, som perspektiverer og korrigerer Søren Kams erindringer.

Bogen blev blandt andet omtalt i Kristeligt Dagblad og omtalt i Politiken og blev præsenteret til den store bogmesse Bogforum i Bella Center i weekenden.

bogforside2