Af Martin Svane Frei, idrætslærer

Fredag den 22. september mødte coach Anders og Martin forventningsfulde op et kvarter før mødetid ved Himmelev stadion. Dette kunne blive året, hvor HvGs drenge brød forbandelsen. Året, hvor HvG endelig satte resten af vestegnens gymnasier på plads.

Turneringen var en klassisk opdelt turnering i to puljer med 4 hold i hver efterfulgt af semifinale og finale.

I kamp mod arvefjender og prygelknaber

Den første modstander var arvefjenden fra Rødovre Gymnasium. Trods en genial taktik fra trænernes side, skulle HvG-drengene lige finde hinanden. På trods af et massivt pres og to kæmpe hovedstødsafbrændere fra Mikkels og Wadafis side, endte kampen målløst.

Der blev hurtigt tegnet et billede af, at den næste modstander, Roskilde Gymnasium, ville blive puljens prygelknabe, så hvis HvG skulle have en chance, skulle denne kamp vindes. Roskilde kom under massivt pres fra start. Specielt kværnede HvG’s dynamiske trio på midtbanen al sjæl og kraft ud af de formsvage Roskildeelever, og i midten af 1. halvleg gav det endelig pote: Sidar opfanger en løs bold på kanten af feltet og får mast sig igennem Roskildes forsvar for til sidst køligt at sparke den ind i hjørnet: 1 – 0. En forløsende scoring. Bænken brød ud i vild jubel. I slutningen af 1. halvleg bliver det endda også til 2 – 0. Endnu engang er det Sidar, der er på pletten.

Oppe mod kontraktspiller fra FCK

Den sidste kamp i puljen skulle spilles mod Borupgaard Gymnasium. Begge hold var forud for kampen sikret avancement til semifinalen. Borupgaard havde vundet alle deres kampe, så HvG var tvunget til at slå Borupgaard for at vippe dem af 1. pladsen. Hverken Borupgaard eller HvG kunne lirke modstanderens forsvar op, og kampen forblev målløs. HvG skulle altså forberede sig på at møde gruppevinderen af den anden pulje, som viste sig at være Høje Taastrup Gymnasium.

Høje Taastrup stillede op med en kontraktspiller fra FCK, som gjorde det svært for HvG-drengene. Resten af HTG’s hold var heldigvis ikke af samme standard, men HvG’s defensive kvaliteter blev alligevel vigtige i denne kamp. Der blev kæmpet bravt, og i slutningen af 1. halvleg finder Altamash Sidar, som for 3. kamp i streg sætter den i kassen. I anden halvleg holder HvG’s stærke defensiv HTG væk fra de store chancer, og ved slutfløjtet kan HvG’s drenge løfte armene i vejret i sejr. Finalen var nu nået!!!

Finale med kramper i benene

I finalen skulle HvG møde Brøndby Gymnasies stjernespækkede hold. Der blev endnu engang lagt op til en herrefight, men de 4 foregående kampe sad i benene på HvG-holdet. Forsvarskrumtappen Marcus led og måtte tages ud 10 minutter inde i 1. halvleg. Det skabte ubalance i forsvaret, og kort tid efter kom HvG bagud for første gang i turneringen. I anden halvleg måtte flere få ind og ud med kramper i benet, og de to coaches havde nok at se til med at få opstillingen til at give mening. Mod slutningen af 2. halvleg blev der satset offensivt. Det gav pote 3 minutter før slutfløjt, hvor Wandifa får smækket den i mål. Bænken gik atter amok, og kort tid efter blev kampen fløjtet af, og holdene skulle ud i forlænget spilletid.

I den forlængede spilletid var HvG-drengene pressede. Flere af stamspillerne var trætte, og alt pegede på, at holdene skulle ud i straffesparkskonkurrence. Af uvisse årsager valgte dommeren at forlænge anden halvleg af den forlængede spilletid med yderligere 5 minutter og tildele Brøndby Gymnasium et yderst tvivlsomt straffespark helt til sidst. Det scorede de desværre på, og kort tid efter var det hele slut. En lidt ærgerlig måde at slutte en fantastisk dag af på.

Det var nogle slukørede og trætte HvG-elever, der tog hjem fra Himmelev den fredag, men I har gjort HvG stor ære både ved jeres præstation og gode opførsel. Sidste gang var vi i semifinalen. I år gik vi i finalen. Næste år…..

Tak for en dejlig dag!