Tirsdag den 21. november bragte Hvidovre Avis denne artikel om instruktøren af årets musical på Hvidovre Gymnasium & HF:

************************

HVIDOVRE-DRENG LAVER STOR MUSICALOPSÆTNING PÅ GYMNASIET

Eleverne sidder i en rundkreds i lokalet. I midten sidder én af deres kammerater i en stol. ”Hvor er du født?” spørger de ham. ”Hvad har været et stort vendepunkt i dit liv?” ”Tror du på et liv efter døden?”

De 30 elever er skuespillere i ’Kig op’, den kommende musical på Hvidovre Gymnasium & HF, og de bliver guidet igennem øvelsen ”Den Varme Stol” af deres instruktør – og tidligere medstuderende – Mikkel Nordfang Philipsen.

Skuespillerne skaber deres egne roller

Trods sine kun 20 år skriver og instruerer Mikkel selv musicalen ’Kig op’, som har premiere mandag den 27. november. Den handler om en gruppe unge hjemløse – et højaktuelt problem i Danmark – og Mikkel bruger mange kræfter på at arbejde med skuespillernes karakterer, det vil sige de roller, de skal spille:

”Når jeg laver karakterarbejde med skuespillerne, skal de selv svare på en masse spørgsmål om deres egen karakters liv. Hvis jeg bare fortæller dem, hvilken baggrund jeg synes, deres karakter kommer fra, så er det ikke skuespillerens egen rolle. Men når de selv får lov at svare, skaber de deres egen karakter. Og så bliver det en meget mere troværdig karakter at spille og for publikum at se på,” forklarer Mikkel.

Det omfattende karakterarbejde betyder også, at Mikkels opsætninger bliver professionelle i en grad, man ellers ikke umiddelbart kan forvente af så ung en instruktør og så unge skuespillere.

Blæksprutte

Mikkel er en travl ung mand. Mildest talt. Det er andet år i træk, at han selv skriver, instruerer og laver scenografi på en musical til Hvidovre Gymnasium. Derudover spiller han selv teater, har lavet film og er lærervikar på Hvidovre Privatskole.

”Hvis ikke jeg er i gang med projekter hele tiden, bliver jeg deprimeret. Jeg føler, at jeg skal være i udvikling hele tiden, især i den kreative verden. Også fordi det er en hård konkurrence, hvor der er mange om buddet,” siger Mikkel.

Folk skal lære noget af forestillingen

Det er ikke de lette temaer, Mikkel lader sine forestillinger tage udgangspunkt i. Sidste år handlede gymnasiemusicalen ’Døren’ om unge på hospice, og i år er omdrejningspunktet altså en gruppe unge hjemløse. Emnet er meget aktuelt, da der bliver flere og flere unge hjemløse i Danmark. Trods emnerne rummede ’Døren’ både stærke følelser og masser af humor med plads til latter, og det samme gør sig gældende med ’Kig op.’ Derudover håber Mikkel, at publikum vil gå fra forestillingen med en ny viden om og måske lyst til at gøre noget ved problemet med unge hjemløse – og det samme gælder hans skuespillere:

”Jeg er meget motiveret af at lære fra mig og få budskaber ud. Og dét, at jeg forsøger at få skuespillerne så dybt ind i deres egen karakter, betyder forhåbentligt, at de prøver at se verden igennem karakterens øjne og lærer noget nyt om verden og tager det med sig videre i deres eget liv”.

Elevmusicalen ’Kig op’ har premiere mandag den 27. november klokken 19, hvor der er åbent for alle. Billetter købes på hvidovregymnasium.safeticket.dk.

Tirsdag den 28. november kl. 9 og onsdag den 29. november kl. 9 er det også muligt for udskolingslever i Hvidovre at se forestillingen gratis. Kontakt skolen på LB@hvidovregymnasium.dk

Om Mikkel Nordfang Philipsen

• 20 år
  • Folkeskoleelev på Avedøre Skole og Gungehusskolen