Det er svært at sige, om det var duften af de nybagte Sarah Bernard-kager fra kantineleder ”Mor Hanne”, lyden af musik fra scenen, borgmester Helle Adelborg eller blot de mange smilende elever og lærere, der trak gæster til Hvidovre Gymnasium & HF tirsdag aften – men faktum var, at gymnasiet slog sin egen rekord i besøgende, da det tirsdag aften bød gæsterne ind fra kulden til et kig bag de røde mursten.

Rækkerne i gymnasiets Festsal var fyldte, da aftenens værter, lærer Sanne og elev Johannes, gik på scenen og gelejdede gæsterne gennem en halv time med kortfilm fra eleverne, numre fra skolens musikelever og taler fra blandt andre borgmester Helle Adelborg (der samtidig er gymnasiets bestyrelsesformand). Hele showet blev filmet og redigeret live af skolens mediefagselever.

Borgmester: Her bliver ingen overladt til sig selv

Gymnasiet havde bevidst sat dets elever i centrum aftenen igennem. Eleverne bød gæsterne velkommen i dørene, viste rundt og stod i alle informationsboderne i vandrehallen. Og så fyldte de også i rektor Kirsten Jensens tale: ”Vi prioriterer nærhed, og nærhed skal I forstå som dét at sidde over for en lærer, der SER dig. Så kan du lære og ind imellem blive bedre, end du selv havde troet muligt”, sagde hun til de unge gæster.

Det udsagn bakkede Hvidovres borgmester og bestyrelsesformand for gymnasiet, Helle Adelborg, op om: ”Jeg kan med mit kendskab til de engagerede og dygtige lærere, der er her på gymnasiet, godt sige til jer forældre, at jeres børn vil være i gode hænder her. Det er mit indtryk, at lærerne virkelig kærer sig om den enkelte. Her skal ingen føle sig overladt til sig selv”, sagde hun.

Rundvisning med et twist af sukker

Efter showet i Festsalen tog skolens elever alle gæsterne med på rundvisning. Her kunne man få en prøvesmag på skolens forskellige fag – bogstaveligt talt. I kemi bød elever og lærere nemlig på hjemmelavede bolsjer. I informationsteknologi fik gæsterne lov at lege med skolens robotter, ligesom de kunne prøve og høre mere om mediefag, biologi, idræt, astronomi og musik – blandt andet.

Efter rundvisningen var der fri leg i vandrehallens boder, hvor gæsterne kunne stille lærere og elever spørgsmål om STX, HF, studieretninger, rejser, talentudvikling, skolens elevudvalg og den kommende teatermusical, som skolens elever selv har taget initiativ til, skrevet manus til og skal opføre.

Læs hele rektor Kirsten Jensens tale her

Læs hele borgmester Helle Adelborgs tale her