Egentlig skulle han slet ikke til Danmark på fredag. Men hans besøg på Hvidovre Gymnasium i efteråret 2012 gjorde så stort og positivt et indtryk på jazzmusiker Will Vinson, at han på eget initiativ gæster Hvidovre Gymnasium & HF fredag den 7. marts 2014, hvor hans anerkendte og anmelderroste jazzkvartet vil give en eksklusiv koncert og holde masterclass for gymnasiets musikelever.

Engelskfødte Will Vinson anses for at være en af verdens førende saxofonister og kommer til Hvidovre med en kvartet, der tæller tre andre jazzmusikere fra New York.

“Vi gjorde et scoop i 2012, hvor Will Vinson skulle give en koncert i København som blev aflyst (pga. vandskade, red.) og hvor vi så fik ham ud at holde en koncert og masterclass på gymnasiet”, fortæller musiklærer Mikkel Handberg Mikkelsen. “Vinson var åbenbart meget begejstret for mødet med vores elever, for han kontaktede mig for nylig og spurgte om ikke han skulle komme forbi igen, nu når de alligevel var på turné i Skandinavien – og det sagde vi naturligvis ikke nej til”.

Udover musikeleverne på HvG, får også Rødovre Gymnasium og Københavns åbne Gymnasiums musikelever en invitation til arrangementet: “Det her er så stor en begivenhed, at vi naturligvis også inviterer musikelever fra vores naboskoler – mødet med Will Vinson må man som musikelsker simpelthen ikke gå glip af”, slutter Mikkel Handberg Mikkelsen.

Vinsons jazzkvartet giver koncert i Stockholm torsdag aften, på Hvidovre Gymnasium fredag eftermiddag, i Oslo fredag aften og på Jazzhouse i København lørdag aften.

Læs mere om Will Vinson på Jazzhouse’s hjemmeside.