Da 10 af gymnasiets elever ankom til Island mandag den 18. april, var der høj sol og fremragende vejr. Da de næste morgen vågnede på deres hotel i Reykjavik, var det til synet af vild snestorm.

vandring-i-bjerge-sne

Det meget omskiftelige vejr er blot en af de mange nye og spændende ting, som eleverne oplever på Island i denne uge. Siden 2014 har Hvidovre Gymnasium en gang om rået sendt en gruppe på 8-10 elever af sted på masterclass til Island i faget naturgeografi. Masterclassen bliver udbudt sammen med Borupgaard og Næstved Gymnasier.

Tanken med projektet er at give eleverne mulighed for at studere de naturgeografiske processer i felten og at løfte det faglige niveau til et stadie, det ikke er muligt at nå i den daglige undervisning.

elever-i-blæst

Fanget i regnen

Trods de spøgefulde vejrguder, der blandt andet fangede eleverne i vildt regnvejr på en fjeldside, er humøret hele tiden i top. Så er det bare på med et håndklæde i bussen og videre til næste destination.

håndklæder-om-hovedet-i-bussen

Og at en af disse destinationer er den berømte Blå Lagune, gør jo det hele desto nemmere at klare. Den Blå Lagune er store damme med varmt, mineralholdigt saltvand fra undergrunden, omgivet af lavasten og sorte sandstrande. Aaah…

Den-Blå-Lagune

Island – hvor to verdener mødes

Ikke nok med, at eleverne får lov at komme til Island – de får også lov at komme til Asien og Nordamerika. Næsten da. Sydisland er nemlig det sted i verden, hvor man tydeligst kan se grænsen mellem de euroasiatiske og nordamerikanske tektoniske plader. Særligt på Reykjaneshalvøen, hvor eleverne også er på deres besøg, er dette skel tydeligt. Her fjerner pladerne sig fra hinanden med cirka 2 centimeter om året. Kløften bliver hele tiden fyldt op, og der har været mange vulkanudbrud her.

tektoniske-plader-mødes

På Reykjanes har eleverne også set nyere lavamarker, studeret forskellige lavatyper, set vulkaner og vilde gejsere.

vild-gejser

Turen går hjem igen lørdag den 23. april. Herefter skal eleverne blandt andet skrive artikler om turen til DR’s gymnasieportal på nettet, DR Gymnasium.