I fredags afholdt vi for tredje år i træk den populære Naturvidenskabs-festival for kommunens folkeskoler. Deltagerantallet var i år højere end nogensinde før med tolv klasser fra Langhøjskolen, Holmegårdsskolen, Frydenhøjskolen, Dansborgskolen og Præstemoseskolen.

Svinehjerter, robotter og rumraketter
I løbet af dagen var der ti meget forskellige workshops på programmet. De repræsenterede hver især forskellige dele af den naturvidenskabelige verden.

Eleverne på mellemtrinnet kiggede blandt andet nærmere på grisehjerter og testede deres egen kondition af, mens andre arbejdede med solenergi og intelligent brug af robotter.

I workshoppen “Rejsen går til Mars” havde eleverne 1000 spørgsmål om den røde planet, inden de blev sluppet løs for selv at bygge mini-rumraketter, der blev sendt til vejrs med et højlydt ’puf’!

Sjove og lærerige udfordringer
Udover de ivrige elever, havde vi under Naturvidenskabsfestivalen besøg af medlemmer af kommunens Velfærds-LAB, ligesom der var repræsentanter fra gymnasiets bestyrelse og Danish Science Factory, som står bag Dansk Naturvidenskabsfestival på landsplan.

Kathrine Thulin, Formand for Velfærds-LAB og stabschef for Hvidovre Kommunes Børne- og Velfærdsforvaltning, nød at se elevernes gejst omkring de opgaver, de blev stillet i de forskellige workshops:

”Det har været min oplevelse, at børnene har haft det sjovt, været engageret, og at der var en høj grad af læring i de workshops, de deltog i.”

Værdifuldt samarbejde
Katrine Thulin mener også, at lærerne fra såvel folkeskolerne som gymnasiet kan tage værdifuld viden med sig fra Naturvidenskabsfestivalen:

”Jeg ser det som en kæmpe værdi, at underviserne gennem et arrangement som dette får mulighed for at tale og erfaringsudveksle på tværs af uddannelsesinstitutionerne,” siger hun og tilføjer:

“Vi føler jo alle, at vi kender folkeskolen eller gymnasiet, fordi vi selv har gået den vej en gang, men ind imellem kan det være gavnligt, at vi lige får oplevet, hvordan tingene egentlig forgår i 2014.”

Naturvidenskabsfestivalen på Hvidovre Gymnasium & HF blev støttet af Nordea-fondens naturvidenskabelige festivalpulje.