”Vi lærte aldrig pluskvamperfektum, men alligevel elsker vi Hvidovre Gymnasium” står der på banneret på en af de i alt syv studentervogne, som med trut, råb, sang og hujen kører væk fra Hvidovre Rådhus og ud i byens gader og stræder for at gøre stop ved alle studenternes forældre.

For rektor Kirsten Jensen og de lærere, der vinker farvel, er det formentlig sidste gang, de ser eleverne. Den glade afskedsceremoni markerer nemlig afslutningen på dagens translokation og elevernes to eller tre års skolegang på Hvidovre Gymnasium & HF.

”De bedste tre år overhovedet”

Det startede cirka tre timer tidligere, hvor alle de spændte studenter samledes omme bag scenen i gymnasiets Festsal. Nede i salen sad deres forældre, søskende og kærester parate til at se, hvordan eleverne klokken 9, til lyden af musik, vandrede ind i Salen og satte sig klassevis på de forreste rækker. Herefter holdt rektor Kirsten Jensen tale og gav bagefter ordet videre til årets elevtaler, Pernille Rejmers fra 3.z. ”Jeg har haft de tre bedste år, jeg overhovedet kunne tænke mig,” sagde hun blandt andet til sine medstuderende, inden hun selv, sammen med en anden afgangselev, Isa Harttung, gav et musiknummer.

Efterfølgende fik rektor Kirsten Jensen trænet sine armmuskler, da hun skulle overrække eksamensbeviser til alle studenter og hædersbevisninger til de elever, der har gjort en særlig social eller faglig indsats i løbet af deres skoletid.

Borgmesteren sang for

Efter ceremonien på skolen myldrede de lettede og glade studenter op i deres pyntede vogne og drønede afsted med sang og skrål til Hvidovre Rådhus, hvor borgmester Helle Adelborg bød på en sodavand, holdt tale og sang for (men blev overdøvet), da hun og de feststemte og højtråbende studenter sang ”Vi elsker vort land.”

Heldigvis viste termometret 26 grader, for traditionen tro skulle studenterne også en tur i springvandet foran rådhuset og danse, inden de endegyldigt sagde farvel til Hvidovre Gymnasium & HF og kørte afsted i deres vogne.

Se endnu flere billeder fra translokationen her.