Skrevet af elev og instruktør Mikkel Nordfang Philipsen

HVG-SKOLEMUSICAL 2016-2017

Kan du lide at være på? Elsker du musik og teater, eller kan du måske bare lide at synge eller danse? Så er teaterholdet på Hvidovre Gymnasium & HF måske noget for dig!

Teaterhold på Hvidovre Gymnasium & HF – hvad får jeg ud af det?

Som noget helt nyt på Hvidovre Gymnasium & HF, startes et teaterhold op fra august 2016. Det er elever fra skolen selv, som står for produktionen, og som har taget initiativ til at starte et teaterhold op. På teaterholdet vil vi arbejde med skuespil, sang og dans. Vi vil opsætte en teatermusical, skrevet af eleverne selv. Dvs. at du er med til at skabe din rolles karakter ud fra et manuskript. Du kommer til at arbejde en del med karakterarbejde, monolog, dialog, og du vil få kendskab til en hel ny form for teater, du måske ikke kender til. Øve gangene vil ligge en gang om ugen i, hvad der svarer til 2 moduler. Forestillingen forventes at ligge i midt februar 2017. Teaterholdet er frivilligt, hvilket betyder, at det ikke er et karaktergivende fag, men en aktivitet du vælger at bruge din fritid på.

Hvad skal vi så spille?

Teatermusicalen er en realistisk filosofisk fortælling, som finder sted på et hospice for unge, som skal dø. Igennem forestillingen lærer vi vores personer at kende gennem en ung dreng på ca. 16 år, som skal skrive en opgave om døden. Vi ser på livet igennem forskellige øjne: Hvad vil det sige at skulle dø? Hvad er der efter døden? Har jeg opnået, hvad jeg ville, med mit liv? Er jeg klar til at dø? Det er bl.a. nogle af de spørgsmål, vi får svar på igennem forestillingen. Men det er ikke kun døden, vi fokuserer på. Tværtimod. Vi kommer i høj grad også til at se på alle de positive værdier her i livet: ”Lev dit liv fuldt ud mens du har det.” Det er især et af mottoerne, som der vil blive lagt stor vægt på i forestillingen.

Musik, dans og sang – er det noget for dig?

I forestillingen skal der naturligvis også være et band til at støtte de mange sange, som vil indgå i musicalen. Derfor bliver der også oprettet et musicalband. Her vil musikerne arbejde med en af de erfarne musiklærere fra skolen. Her kræves det dog, at du kan spille på et instrument, og at du har en god rytmisk sans. Solisterne fra forestillingen vil også fra start arbejde en del med bandet, så sangere og musikere får et godt kendskab til hinanden. Som solist er du også skuespiller, dvs. det er skuespillerne selv, som synger. Som solist kræves det dog også, at du kan synge. I forestillingen vil der også være rig mulighed for dans. Så hvis du elsker at bevæge dig til musik og brænder for at danse, så vil teaterholdet på HvG helt klart være en perfekt mulighed for dig! Her vil vi også få støtte af en af de erfarne lærere fra skolen.

Hvis du kan sige ja til nogle af de nedenstående punkter, så er teaterholdet helt klart noget for dig!

• Jeg kan lide at være på
  • Jeg bliver glad, når jeg danser/hører musik
  • Jeg har prøvet at spille teater, eller vil gerne prøve det
  • Jeg spiller et instrument
  • Jeg vil gerne prøve en hel ny teaterform
  • Jeg vil gerne have nye venner at dele min interesse i teater med
  • Jeg vil gerne grine – meget!

Vi håber at se dig på HvG-teaterholdet til august 2016!

Venlig hilsen Mikkel, Line, Katja, Alberte & lærerne Mikkel og Signe 🙂

TILMELDING – HVORDAN FOREGÅR DET?

Teaterholdet på HvG er klart noget, jeg skal, men hvordan kommer jeg så med?

For at blive optaget på HvG-teaterholdet, kræver det, at du møder op til en workshop. Til denne workshop vil vi lave nogle forskellige improvisationslege og sanglege, og I vil lære en lille danseserie, som I til sidst skal fremføre i grupper. Danseserien vil være simpel og let, så alle kan følge med. Alle øvelser vil foregå i grupper, så ingen grund til nervøsitet. Vi må også gøre dig opmærksom på, at alle prøver vil blive filmet, så vi kan huske dig, når vi skal give roller. Workshoppen vil ligge i midt august 2016 og vil vare ca. 3-4 timer. Efter workshoppen vil I efter en uges tid få svar på, om I er blevet optaget på holdet.

Jeg ønsker at være med i bandet – hvad gør jeg?

Hvis det er bandet, du hælder mest til, kræver det ikke, at du møder op til workshoppen. Skriv blot til os over Lectio eller mail, og så kan vi mødes til en samtale og diskutere dit talent. Husk at skriv hvilket instrument, du ønsker at spille på.

HVIS DU VIL TILMELDE DIG ALLEREDE NU

Ønsker du at møde op til workshoppen, så tilmeld dig blot over Lectio eller mail (se mere længere nede).

I din tilmelding skal du skrive:

• Navn
    • Køn
    • Alder
    • Klassetrin (kommende klassetrin)
    • Linje
    • STX eller HF
    • Erfaring (har du danset, sunget eller spillet teater før?)
    • Ønsket funktion (sang, dans, teater eller flere af valgene)
  • Husk også at vedhæfte et tydeligt billede af dig selv, så vi kan kende dig, når rollerne skal fordeles

Hvis du er nuværende elev på skolen, så tilmeld dig over Lectio til Mikkel Nordfang Philipsen.

Hvis du er kommende elev på skolen, tilmeld dig så via mail til mikkel.philipsen@gmail.com.

Du er også mere end velkommen til at skrive over mail eller Lectio, hvis du har flere spørgsmål.

HVIS DU VIL VIDE MERE, FØR DU TILMELDER DIG

Der vil i foråret ligge et introduktions-møde for teaterholdet, hvor du har mulighed for at høre meget mere om produktionen. Du kan melde dig til introduktionsmødet på HvG’s hjemmeside eller Facebook-side om en måneds tid, så husk at være opmærksom på hjemmesiden.

Vi glæder os meget til at høre fra dig!

Venlig hilsen Mikkel, Line, Katja, Alberte & lærerne Mikkel og Signe. J