I morgen aften er en af årets højdepunkter for skolen mediefagselever. Her står den nemlig på filmfestival, hvor de bedste filmproduktioner fra det forløbne år, skal konkurrere om de eftertragtede filmpriser. Der skal som altid uddeles priser i kategorierne: Bedste lyd, Bedste klipning, Bedste manuskript, Bedste billede – og selvfølgelig: Bedste film.

Vinderne af disse priser udvælges af en jury bestående af professionelle folk fra filmbranchen.

I år består juryen af:

Ask Hasselbalch, instruktør
Ask Hasselbalch er uddannet ved Den Europæiske Filmhøjskole (2002), Det Kgl. Danske Kunstakademies medieskole (2010) samt Super 16 (2010).
Han har instrueret flere film, herunder “Antboy: Den Røde Furies hævn” (2014), “Antboy” (2013), “Vilddyr” (2010) og “Soul Ripper” (2002).

Oliver Ussing, instruktør og manuskriptforfatter
Oliver Ussing skrev og instruerede en række kortfilm før han debuterede med sin første spillefilm “Regel nr. 1” i 2003. Filmen fik tre Robert-nomineringer. I 2010 havde hans filmatisering af Thorstein Thomsens roman “Nørdernes forvandling” premiere under titlen “Min bedste fjende”.

Torben Larsen, producer
Siden 2014 har Torben Larsen ved siden af sin professionelle karriere i filmbranchen været ansat som producer ved Station Next. Han har desuden lavet mange dokumentarfilm – især i Afrika.

Vibeke Bryld, dokumentarfilminstruktør
Vibeke Brylds dokumentar om Nordkorea, “Bedtime Stories from the Axis Evil” (2011), var nomineret til en Robert for bedste korte dokumentar, samt til HotDocs og Nordisk Panorama. “Pebbles at Your Door”, der også fokuserer på Nordkorea, var udtaget til kortfilmkonkurrencen til Berlinalen i 2015. Hun var desuden fra 2009-2014 ansat som redaktør på DOX Magazine.

Publikums favorit
Det er dog ikke kun juryen, der har noget at sige i forhold til, hvem der kan gå hjem med de prestigefyldte priser. Som publikum kan du nemlig stemme på din favorit-produktion og give holdet bag muligheden for at vinde Publikumsprisen. Så kom til årets filmfestival og støt dine klassekammerater. Billetter kan købes for 10 kr. i spisefrikvarteret i morgen.