Temaet gav ligesom sig selv, da landets skatteminister Benny Engelbrecht i fredags kom forbi Hvidovre Gymnasium & HF for at holde et oplæg for tre af gymnasiets samfundsfagshold. Skat var naturligvis overskriften, og ministeren var på besøg – ikke bare for at tale om skat – men også for at få input til, hvordan kontakten mellem SKAT og den unge generation kan forbedres.

Dårlig statistik motiverede
Hvidovre Gymnasium & HF var den fjerde uddannelsesinstitution på ministerens rute denne fredag, som var første dag af hans såkaldte ’Unge-tour’. Hans motivation for at køre rundt og tale til de unge studerende om skat er en statistik, der peger på, at 68% af landets unge mennesker ikke læser de vejledninger, som SKAT sender ud, når det f.eks. er tid til at kigge nærmere på selvangivelsen.

”Alt det med skat kan godt være lidt op ad bakke, men det bliver bestemt ikke lettere, hvis man ikke læser den information, man får. Det er derfor også en del af min mission at finde ud af, hvordan vi kan informere bedre til jer,” lød det fra Benny Engelbrecht.

Skat på skoleskemaet
I løbet af de fem kvarter skatteministeren var på besøg, fortalte han om, hvordan skattesystemet er bygget op, og hvordan de danske skatteindtægter bliver brugt. Eleverne blev også budt op til diskussion med forskellige dilemmaer omkring store selskabers skatteplanlægning og sort arbejde.

Flere af gymnasiets elever pegede på, at man burde sætte håndtering af skat og privatøkonomi på skoleskemaet i både folkeskolen og på ungdomsuddannelserne. Et forslag, som Benny Engelbrecht syntes at være ganske lydhør overfor.

I næste uge fortsætter skatteministeren sin ’Unge-tour’ på ungdomsuddannelser i Odense, Århus og Aalborg.