citat3

Sådanne meget personlige og rørende historier var der massevis af til GIF-elevernes udstilling ’Mit sted’, som rektor Kirsten åbnede onsdag den 10. februar på skolen. Eleverne havde udvalgt et sted i Danmark, som havde en særlig betydning for dem. Hvert sted – hvad end det var en cafe, et hospital, et stykke natur eller Legoland – var blevet beskrevet af eleven gennem billeder, tegninger og ikke mindst ord. Ord, hvoraf mange var fyldt med følelser, tanker og meget personlige fortællinger.

Som fx Nadja Balaurs historie om Frederiksberg Allé, hvor hun dels har boet i mange år, dels blev friet til af sin mand. Her er det Nadja og GIF-lærer Peter Hogg.

IMG_0346

Eller Andres Vasquez, der igennem en videoproduktion med billeder og speak fortalte, hvordan det på Hovedbiblioteket på Krystalgade gik op for ham, at han ville leve af at skrive.

IMG_0357

Danmark med nye øjne

Gennem GIF’ernes personlige anekdoter om Danmarks og særligt Københavns gader, stræder, natur og bygninger fik publikum ikke blot en masse fine fortællinger, de fik også åbnet øjnene for at se et ellers velkendt Danmark fra en helt ny vinkel. Som en lærer sagde: ”Jeg har altid bare cyklet forbi Københavns Rådhus uden at tænke specielt over bygningen, men efter at have læst en af GIF-elevernes historie om bygningen, ser jeg nu helt anderledes på arkitekturen.”

Udstillingen kan ses den næste måned frem.

IMG_0327

IMG_0319