Om samarbejdet
Vi er stolte af at kunne sige, at vi siden efteråret 2006 har haft et tæt partnerskab med Hayesville High School fra North Carolina, USA. Gennem dette samarbejde har vi fire gange kunne sende en lille gruppe elever og lærere afsted på en uges udveksling i sydstaten.

Eleverne går alle i 3.g. og har engelsk på A-niveau. Derudover har de skrevet en motiveret ansøgning for at komme med på rejsen, som er lavet ud fra den amerikanske tankegang om en ”Honours Class”. Rejsen er altså et særligt privilegium for en lille gruppe talenter, som skolen vurderer, har gjort sig fortjent til og vil få et stort udbytte af denne særlige udvekslingsrejse.

I den lille by Hayesville får eleverne i løbet af en uge et møde med det amerikanske samfund, sprog, skolevæsen og kultur. De skal følge undervisningen på Hayesville High School og indkvarteres privat hos amerikanske familier. En gruppe elever fra Hayesville High School kommer tilsvarende på udveksling i Danmark hvert år.